İlçemiz ilk çağlardan bugüne tarih sahnesinde yer alması ve tabii güzellikleri bakımından zengin olmasına rağmen turizm açısından gereken yere gelememiştir. İlçemiz sınırları içinde bulunan Kebrene (Çaldağ Tepesi) ve Skepsis (Kurşunlu Tepesi) kalıntıları milattan önce 3000 yıllarına dayanan yerleşim yerleridir.
Osmanlılar döneminde ise ilçe merkezinde Hadımoğlu Konağı,Taşköprü,Ahihızır Türbesi,Hacıbali ve Karşıyaka Camiileri ile Dede Çeşmesi yapıları kalmıştır. 18. yüzyıl Osmanlı dönemi tarihi eseri olan Hadımoğlu Konağı yapılan yazışmalar sonucu Kültür Bakanlığı tahsisi kaldırılarak ilçemiz Kaymakamlığı’na tahsis edilmiş,Kaymakamlığımızca Hadımoğlu Konağı’nın örnek bir Türk Evi Etnografya Müzesi yönünde tefrişi çalışmaları bitirilerek 20.11.1996 tarihinde özel Müze olarak hizmete sunulmuştur.
Külcüler Ilıcası çeşitli hastalıklara şifası ile bilinmektedir. Külcüler Ilıcasının ilçeye uzaklığı 25 Km. olup,orman içinde bulunmaktadır. İ.Ö. 2000 yılından beri yararlanıldığı söylenilmektedir. Tabii güzellikler ve mesire yerleri olarak yazın dahi buz gibi akarsuları ve haşmetli bir sessizliğin hakim olduğu,insanı büyüleyen güzelliği ile Kazdağı ve bunun muhtelif yerlerindeki Ayazma,Üççat,Dalaksuyu,Beypınarı,Uzunoluk ve Sarıkız Tepesi ile Çandır sayılabilir. Dalaksuyu bugüne kadar turizme açılamayan gizli bakir potansiyele haiz, turizme açılabilecek yerlerdendir.
Ayazma, mesire yeri olarak gerekli düzenlemesi yapılmış olup,her yıl Ağustos ayında Truva Festivali içinde bir gün ( Ağustos ayının ikinci haftası Pazar günü ) burada şenlikler düzenlenip,güzellik yarışması yapılır. Ünlü tarihçi Homeros’un “İliada” isimli kitabında Ayazmada dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı yer olarak bahsedilmektedir.
Sergi ve Panayırlar Her yıl 17 Mayıs ve 27 Ağustos tarihlerinde olmak üzere yılda iki kez panayır açılmakta olup, 4 gün süre ile devam etmektedir. Her hafta Çarşamba ve Cumartesi günleri de ilçemizde ayrılan yerinde pazar kurulmakta olup,genelde köylülerin ve çevre ilçelerin alış veriş için gelmesi ile hareketlenmektedir.
|