Aydın Devlet Hastanesi ilk hizmet binası (Şu anda A.D.Ü Tıp Fakültesi Hastanesi olarak kullanılıyor.)Aydın –İzmir devlet demiryolu yapılırken, (İngilizler-İtalyanlar ve Fransızlar tarafından) karakol olarak kullanılmak üzere yapılmış.
D.D.Y İnşaatı bittikten sonra 1892 yılına kadar karakol olarak kullanılan bu bina Millet Hastanesi adıyla hizmete girmiş. Daha sonraki yıllarda Bölge halkının yardımları ile parça parça olmak üzere çeşitli birimler ilave edilerek hastane büyütülmüş. Sağlık Bakanlığı’na geçen hastanenin adı Devlet Hastanesi olarak değiştirilmiş ve hizmete devam etmiştir.
Aydın İl nüfusunun artması ve insanların daha modern ortamlarda sağlık hizmetlerinden yararlanma taleplerinin olması nedeniyle yeni hizmet binasına ihtiyaç duyularak, 1985 yılında şimdiki 400 yataklı Devlet Hastanesi inşaatına başlanmış ve 1991 yılında bitirilmiştir. Daha sonra çeşitli ekler yapılıp yeni düzenlemelerle birlikte, 1993 yılında yeni hastane binasında hizmet vermeye başlamıştır.2005 Kasım ayında inşası tamamlanan yeni bina hizmete girmiş ve hastanemizin yatak kapasitesi 524’e ulaşmıştır.
Hastanemiz halen Hasan Efendi Mahallesinde 25.000 metre karelik arazi üzerinde kuruludur.
Binamızın 2718 metre karelik kompleks alanında 8 Ameliyathanemiz, Preop ve Postop, 5 yataklı Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesi, 8 yataklı Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi yer almaktadır. Bu yapıya entegre olmuş dikey binamız ise bodrum kattan itibaren 11 katlı olup 8 katta yataklı tedavi kliniklerimiz hizmet vermektedir.1350 metre karelik kompleks alana inşaa edilen 3 katlı yeni binamızda ise 10 yataklı Koroner Yoğun Bakım, 10 yataklı Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım, 10 yataklı Nöroloji Yoğun Bakım, 10 yataklı Dahiliye Yoğun Bakım, Diyaliz Ünitesi ve Acil Servis yer almaktadır. Hastanemiz, Devlet Hastanesi ve Bölge Hastanesi konumunda ve ilimiz merkezinde yer almakta olup, diğer ilçelere ve komşu illerinde yakın ilçelerine hizmet vermektedir. 524 fiili yatak kapasiteli hastanemiz tam teşekküllü olup, Poliklinikleri, Ameliyathaneleri, Servisleri, Yoğun Bakım Üniteleri, Hemodializ Ünitesi, Acil Servisi, Laboratuarları, Görüntüleme Merkezi(Konvansiyonal Röntgen), Ultrasonografi, Dijital Röntgen, Tomografi, Manyetik Rezonans, Kemik Dansitometresi gibi üniteleri ile bölge halkına ve hastalarına her türlü Sağlık Hizmetlerini sunabilecek düzeydedir.
|